Nieuws

Hieronder vindt u de 10 recenste artikels van de rubriek “Immo Actualiteit”. Het gaat om een selectie van artikels die te maken hebben met de vastgoedsector in het algemeen of in het bijzonder, om u op de hoogte te houden van de laatste nieuwigheden, wetten, trends,… inzake immo in België.

Investeren in een nieuwbouw studio te Brussel voor de prijs van een studentenkamer

Een ideaal project voor de beginnende vastgoedinvesteerder of voor investeerders die op zoek zijn naar meer diversificatie in hun vastgoed portefeuille. Splinternieuwe studio’s te koop voor de ongeziene prijs van 111.500 euro exclusief aankoopkosten en bijgevolg een uitstekend huurrendement.

Communistische piramide wordt technologisch opleidingscentrum

Na de val van het communisme in Albanië kreeg de piramide verschillende functies. Het heeft als tijdelijke NAVO-basis gediend tijdens de oorlog in Kosovo, als studio voor een tv-zender en zelfs als discotheek.

Dit zijn de 10 goedkoopste gemeentes van België

In 2017 kostte een Belgisch huis gemiddeld € 218.704. Da’s een stevig bedrag en dus vroegen we ons af: welke Belgische gemeentes zijn het goedkoopst? Van de 10 uit ons lijstje, ligt er maar één van in Vlaanderen…

Investeren in een nieuw appartement aan het kanaal in Brussel?

Canal Wharf heeft een groot aanbod appartementen, gaande van studio’s tot flats met 3 slaapkamers. Elke unit beschikt over een comfortabel terras en biedt een magnifiek zicht op het kanaal, de kade en de omliggende parken van Brussel… 

Vreemd: dit huisje kan je bijna overal kwijt

Op zoek naar een tweede verblijf waar je tot rust kan komen? Kijk dan eens naar dit optrekje. Het is klein en simpel, maar ook bijzonder doordacht en… je kan het bijna overal kwijt!

Waarom investeren in een erkende assistentiewoning?

In Vlaanderen is bijna één op vijf een 65-plusser. Tegen 2030, zal de vergrijzing alleen maar toenemen tot één op de vier. Investeren in serviceflats is dus een slimme belegging. Een erkende assistentiewoning, zoals topproject Zuidburg in Veurne, biedt u ook een aantal aantrekkelijke fiscale voordelen, waaronder de vrijstelling van onroerende voorheffingen en het btw-tarief van 12% in plaats van 21%.

Dit wordt de 2de hoogste toren ter wereld

De 2de hoogste toren ter wereld zal verschijnen in Shenzhen, een belangrijke stad voor de Chinese economie. Het streefdoel is 668 meter, weer wat meer dan de Shanghai Tower die momenteel de hoogste van China is.

Online bieden op vastgoed: zo werkt dat

Een huis kopen via een online veiling is perfect mogelijk. Notaris.be heeft zelfs een platform gelanceerd dat er helemaal aan gewijd is…

Dit spectaculaire hotel wordt CO2-neutraal

Dit CO²-neutrale hotel is een vrucht van de samenwerking tussen ingenieursbedrijf WSP en Innovation Imperative, het architectenbureau van David Ajasa-Adekunle. Welkom in het Tetra Hotel, dat momenteel enkel virtueel bestaat maar binnenkort ook écht…

De 7 residenties van Donald Trump

Sneeuwwitje had 7 dwergen, Donald Trump heeft 7 paleizen. Welja, paleizen, immense villa’s zitten er in ieder geval tussen. Tijd voor een bezoekje!